Red Hood and the Outlaws by Scott Lobdell (Rebirth)

2019. február 27., szerda

Az egykori Robin, aki visszatért a halálból, egy kegyvesztett Amazon és egy félresikerült Superman klón. Ők hárman... a Törvényen Kívüliek!

Jason Todd. Ő volt a második fiatal tehetség, akit Batman kiképzett, hogy magára öltse a Robin jelmezt. De egy sötét napon, egy távoli országban megtörtént a tragédia. Joker kelepcét állított neki, ahonnan nem volt menekvés. A feszítővas lesújtott egyszer, kétszer, háromszor... A fiú teste minden csapás után összerándult, míg végül ki nem lehelte a lelkét. Később Talia Al Ghul, Ra’s Al Ghul lánya feltámasztotta Jasont a Lázár Verem segítségével, melynek erejét használva apja is időről időre meghosszabbítja saját életét.
A történteket azonban senki sem dolgozta fel teljesen. Jason Batmannel való kapcsolata is jelentősen átalakult, Joker tébolyult nevetése pedig még most is ott cseng a fülében...


Red Hood karaktere azóta nem hagy nyugodni, mióta először láttam az Under the Red Hood című animációs filmet, ami azonnal az egyik kedvencem lett. Rengeteg véleményt olvastam/hallottam azóta, miszerint a Red Hood and the Outlaws a Rebirth korszak legjobb képregénye. A magam részéről óvatosan közelítem meg az ilyen kijelentéseket, már csak azért is, mert nem volt alkalmam az összes megjelent Rebirth képregényen átrágni magam. De hogy azok közül, amiket én is elolvastam ez-e a legjobb? IGEN, IGEN és ezredszerre is IGEN!!!

Jason beépül téglaként Black Mask bűnszervezetébe, és elhatározza, hogy belülről romba dönti azt. A küldetés amúgy sem egyszerű, ráadásul Batmannek tett ígérete is megköti a kezét: Az ő városa, az ő szabályai, vagyis öldöklés kizárva. Pedig egyetlen golyóval pontot lehetne tenni az ügy végére...

Na de hogy lett egy főszereplőből három? Bármennyire szeretném elmondani, nem lőhetek le minden részletet. Egy biztos, a történet előrehaladtával egyre nehezebb volt eldöntenem melyik karaktert szeretem legjobban. Jason tökös, de az egyik legjólelkűbb arc a világon. Artemis vérbeli amazon, akit Jasonhoz hasonlóan szintén kísért a múltja. Bizarro pedig, akit eddig is szerettünk, jelentős változáson megy keresztül a történetben, ami után csak még inkább a szívünkhöz nő. Az antihősök legszerencsésebb kombinációjának díjának nyertese a Red Hood and the Outlaws.

Az író Scott Lobdell egyébként a New 52 kezdete óta folyamatosan írja a Red Hood képregényeket, szóval egyáltalán nem idegen neki a karakter. Igaz, a címszereplő akkor még olyan társakat tudhatott maga mellett, mint Arsenal és Starfire. A közönség többségének véleménye alapján egyértelműen a Rebirth sorozat az erősebb, de garantálom, hogy ha egyszer elkezded, az előzményekre legalább annyira kíváncsi leszel, mint a folytatásra.Dexter Soy illusztrációi nagyon hangulatosak, amik csak még inkább menőbbé teszik a képregényt. A karakterdizájn modern és ütős, a panelek dinamikusak, a sztori és a rajzok sodró lendülete nem engedi, hogy akár csak egy másodpercig is unatkozz. A 3. TPB-ben egyébként az Immortal Hulkért felelős Joe Bennett is beköszön egy rövid időre. 

A Red Hood and the Outlaws zseniális, az egyik legjobb dolog amivel a DC előrukkolt az utóbbi években. Nem tartott soká, míg a személyes toplistámra is felkerült és nehezen hiszem el, hogy a közeljövőben bármi is felül tudná múlni. Próbálkozni persze lehet, de az biztos, hogy az íróknak fel kell kötnie a gatyáját!A former Robin risen from the grave. A would-be Wonder Woman fallen from grace.
A fractured replica of the Man of Steel. Together they are... Red Hood and the Outlaws!


Jason Todd. He was the second young talent trained by Batman to put on the mantle of Robin. Then on a dark day, in a far country... the tragedy happened. The Joker set up a trap for him where there was no escape. The crowbar striked... 1... 2... 3 times... The poor boy’s body twitched with every hit, until he moved no more. Later Talia Al Ghul, daughter of Ra’s Al Ghul revived Jason in the Lazarus pit, which is often used by Ra’s himself to extend his life. Jason lives, but he has changed, as well as his relationship with Batman. And the Joker’s twisted laugh is still ringing in his ears...

Jason Todd’s character is bugging me since I saw Under the Red Hood for the very first time. I came across many opinions claiming Red Hood and the Outlaws is the best Rebirth title. I’d like to approach this statement with caution, since I haven’t read all Rebirth comics yet. But is it the best among the ones I have read? Yes, yes, yes a thousand times!

Jason becomes a mole in Black Mask’s crime operation to tear it down from the inside. The mission is not easy, especially because his promise to Batman ties his hands: It’s his city, his rules, no killing. Even if a single bullet could solve everything...

But how did we get three protagonists instead of one? As much as I want to tell you, I can’t spoil everything. But I can tell you that once I made progress in the story it was very hard to choose which character I like the most. Jason is so badass, but he also has a good heart. Artemis is a real Amazon, who’s haunted by her past, just as Jason. And I know, we liked Bizarro already, but  after we witnessed the changes in his character we like him even more! The award for the greatest match of antiheroes goes to Red Hood and the Outlaws.

The writer, Scott Lobdell is not unfamiliar with Jason, since he also wrote Red Hood comics during the New 52. However, that time the character was in a different team with Starfire and Arsenal. Though Rebirth is the stronger series according to fan’s opinions, you’ll probably want to discover the prequels as much as the sequels.Dexter Soy created a great vibe with his illustrations, he made Red Hood and the Outlaws into a really cool comic. The design of the characters is modern, the panels are dynamic, the flow of the drawings and the story leave you no time to get bored. In the 3rd TPB Joe Bennett says hi for a short time, you probably know him from Immortal Hulk.


Red Hood and the Outlaws is brilliant, one of the best stuff DC published in the recent years. It also made it’s way to my personal top list, it’s not going to be easy to surpass this. But feel free to try, dear writers!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése