Secret Six: Cat's Cradle by Gail Simone & John Ostrander

2019. június 30., vasárnap

Miután belekóstoltam Gail Simone Secret Six képregényeibe, szinte azonnal függővé váltam, a szuperhősök helyett szupergonoszokat előtérbe helyező széria kis dózisban is komoly hatást gyakorol az emberre. Eredetileg Bane karaktere miatt kezdett el érdekelni a sorozat, de aztán a többi szereplőt is hamar megszerettem. Olyannyira, hogy a Titkos Hatos jelenleg minden más olvasmányommal szemben prioritást élvez, felkerült a toplistámra, és személyes küldetésemnek tekintem, hogy annyi embert rávegyek az elolvasására, amennyit csak tudok. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy az idei egyik legjobb döntésem volt elkezdeni ezt a sorozatot. 

A Cat's Cradle értelemszerűen az azt megelőző Money for Murder folytatása, melynek eseményei után Scandal helyett immár Bane vezeti a csapatot. A kötet első felében egy hetedik tagot is bevesznek Black Alice személyében, majd nem sokkal ezután a Belle Reve börtön felé veszik az irányt, miután küldetést kaptak titkos megbízójuktól, aki a "Mockingbird" fedőnév alatt tevékenykedik. Ebben a sztoriban felbukkan az Öngyilkos Osztag és vezetőjük, Amanda Waller, aki ezúttal is vasmarokkal irányítja őket, valamint Mockingbird kilétére is fény derül. A történet egyébként szorosan kapcsolódik a 2009-es Blackest Night című képregény eventhez, melyben a Zöld Lámpás alakulat az élőhalott Fekete Lámpásokkal csapott össze. Nem hátrány, ha ezt korábban már olvastad, de persze bármikor pótolhatod. 


A képregény nem véletlenül kapta a Cat's Cradle címet, ugyanis ezúttal Catman kapta a legtöbb reflektorfényt, ám sajnos ennek ő örül a legkevésbé. Blake ugyanis kegyetlen zsarolás áldozata lett, elrabolták gyermekét, és a kicsi megölésével fenyegetőznek, hacsak nem teljesíti a követeléseket. A gyermek anyja szintén nem akárki, hanem Cheshire, akit főként a Titánok ellenfeleként, valamint a jelenleg futó Young Justice animációs sorozatban betöltött fontos szerepe révén ismerhettek. 

A kötet tetőpontja számomra a Predators című fejezet volt, melyben egy csapat orvvadász veszélyes játékot űz. Ugyanis nem akármire vadásznak, hanem emberekre, pusztán buliból, kedvtelésből. Egy ideje azonban alábbhagyott az izgalom, nincs igazi kihívás, így vezetőjük új vadakat szemelt ki: A Titkos Hatost. Természetesen nem tudják kikkel állnak szemben, a legbrutálisabb pillanatokat ebben a történetben fogod meglelni. 


A képregény legvégén helyet kapott egy "mi lenne ha" sztori, ami áthelyezte a Hatost a vadnyugatra. A recept meglepően jól működik, Scandal ezúttal városi sheriff képében tetszeleg, Baneből indián harcost csináltak, Deadshotból fejvadászt, Bansheeból kurtizánt, Catmanből prémvadászt, Ragdoll pedig... Nos, ő még mindig undorító. A történetben Deathstroke is tiszteletet teszi. 

A cikk megírásáig fel sem tűnt, hogy nem az előző volume-ért felelős Nicola Scott rajzai vannak előttem - a váltás egyáltalán nem szembetűnő, és tényleg csak amiatt lepleződött le, mert szokásomhoz híven végigpörgettem az alkotók névsorát. A Cat's Cradle artworkjét Jim Calafiore, Peter Nguyen és RB Silva követte el. A lélegzetelállítóan realista borítókat Daniel LuVisinek köszönhetjük. 


A Secret Six továbbra is az egyik legnagyobb kedvencem, és kicsit nehéz szívvel fogom belevetni magam az utolsó Caution to the Wind című részbe tudván, hogy ezzel a csapat története lezárul. Na persze nem teljesen - hiszen a 2005-ös Villains United-et átugrottam, valamint a Hatos a New 52-ben is tiszteletüket tette, igaz, mindkettőben más felállásban. Az ezekről szóló cikk előbb vagy utóbb, de szintén érkezik. Ez olyan biztos, minthogy Ragdollnak nincs semmi a lába között.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése