Dexter's Laboratory: Dee's Day by Derek Fridolfs

2020. január 15., szerda

A múltkori Powerpuff Girls: Super Smash-Up nem az egyetlen Cartoon Network képregény, amit mostanában vásároltam, a rám törő nosztalgia őrületet egyszerűen képtelen voltam annyival letudni. Ha te is ezeken a rajzfilmeken nőttél fel, úgy mindenképp érdemes elolvasnod a korábbi cikkemet, hiszen a csatorna hányatott történetéről is ejtettem pár szót benne.
A Dexter Laboratóriuma nem kevésbé ikonikus sorozat, mint a Pindúr Pandúrok, szerintem ha bárkit megkérdeznék, hogy melyik a kedvenc Cartoon Network rajzfilmje, a többségnek biztosan benne lenne a top 3-ban. Derek Fridolfs Dee's Day című képregénye 2014-ben jelent meg az IDW gondozásában, a sztorival pedig a széria egyik kedvenc témájához tért vissza:

Dexter és Dee-Dee, avagy a teremtés és pusztítás örök körforgása. A kölyök zseni nővére már megszámlálhatatlan alkalommal tette tönkre kisöccse találmányait és vette el a legújabb tudományos áttörés sikerélményét. Dexter minden tőle telhetőt megtett, hogy Dee-Dee mentessé tegye a labort, ám sajnos úgy tűnik, hogy mindezidáig szélmalomharcot vívott. Hiába a folyamatosan upgradelt high-tech biztonsági rendszer, Dee-Dee-t szemmel láthatóan semmi sem tarthatja távol. Most viszont úgy tűnik Dexternek végre sikerült megtalálnia a megoldást... 


A Dee's Day tipikus példája a "vigyázz mit kívánsz" sztoriknak, amikben a főhős meggondolatlanul azt mondja "ó, bárcsak...", a kívánság valóra válik, az élete a feje tetejére áll, majd keresi a megoldást, hogy miképp állítsa vissza a dolgokat a normális kerékvágásba. Mindez nagyon szórakoztató, a hamisítatlan Dexter Laboratóriuma élmény garantált, kb. olyan, mintha a rajzfilmsorozat egyik epizódját egy az egyben átültették volna a képregényes médiumba. Viszont míg a múltkori Powerpuff Girls: Super Smash-Up egy semmi máshoz nem fogható crossover történetet prezentált, addig a Dee's Day teljesen szóló kaland, így semmi olyat nem fogsz látni benne, ami túl sok újdonsággal kecsegtet. Ez persze nem negatívum, pontosan erre számítottam, csupán azért írom le, hogy senkinek ne legyenek irreális elvárásai a képregénnyel szemben. Tekintsük annak ami: Múltidéző cucc a '90-es/2000-es évek kölkeinek, annak pedig bizony tökéletes. 


A Dee's Day rajzait Ryan Jampole készítette, a múltkori Powerpuff Girls-el ellentétben ebben a képregényben csak ez az egy illusztrátor ragadott ceruzát. Ennek köszönhetően az eredmény végig egyenletes és egy az egyben visszaadja a rajzfilmsorozat hangulatát, ami persze Jeremy Colwell színező érdeme is. 

A Dexter's Laboratory: Dee's Day remek nosztalgia kellék azoknak, akik annak idején hozzám hasonlóan Cartoon Network függők voltak, és jó érzéssel gondolnak vissza erre a korszakra. A magam részéről nem is tervezek még egyhamar leállni a csatorna klasszikus rajzfilmjein alapuló képregényekkel. 
Addig is, amíg sort kerítek a következőre, esetleg elárulná valaki, hogy ez a gomb mire való? 💥

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése