Absolute Carnage by Donny Cates & Ryan Stegman

2020. július 23., csütörtök

Donny Cates és Ryan Stegman Venom képregényeiről már több alkalommal is volt szerencsém szót ejteni a blogon, a széria ugyanis messze az egyik legjobb dolog, ami az elmúlt években napvilágot látott a Marvel Comics égisze alatt. Az író ezzel a sorozattal vezette fel aktuális cikkem témáját, az Absolute Carnage című eventet, ahol kedvenc antihősünknek egyik legnagyobb rémálmával kellett ismét szembenéznie. 

Fesd vérvörösre a várost! Carnage, Venom pszichopata ivadéka visszatért, és azt tervezi, hogy mindenkit lemészárol, aki valaha szimbiótát viselt! Venom és Pókember összefog, hogy szembeszálljanak Cletus Kasady őrületével, ám ellenfelük erősebb, mint valaha! Miután alig élik túl az összecsapást, nincs más választásuk, mint hogy belerángassananak más szuperhősöket is a kulimászba. A kérdés csak az, hogy vajon mindenki megússza-e egy darabban ezt az egészet? 


Az Absolute Carnage ékes cáfolata az általam egyik legjobban gyűlölt képregényes tévhitnek, mégpedig annak, hogy a sötétebb hangvételű történetek a DC kiváltságai lennének. Donny Cates és Ryan Stegman iszonyat dark atmoszférát hozott össze, amiben a szuperhősök és a vérbeli horror elemek remekül megférnek egymás mellett. Utóbbi főképp a rajzokon érezhető, amik között bőven akadnak kellemesen hátborzongató darabok. Ha bírod a body horrort, ezt a képregényt imádni fogod!

A Pókember/Venom összefogás ezúttal is remekül működik, nem titkoltan imádom, amikor halálos ellenségekből ilyen nagyszerű szövetségek szövődnek. Az event továbbá olyan más karakterekkel is erősít, mint Rozsomák, Hulk, Miles Morales, Amerika Kapitány, Maker, Lény, szóval garantálom, hogy nem fogsz unatkozni. Cates a karakterek némelyikének kimondottan izgalmas szerepet szánt, és ilyenkor bizony nagyon türtőztetnem kell magam, hogy ne lőjem le a poént. Talán az egyik negatívum, amit fel tudok hozni a képregény kapcsán, hogy a viszonylag alacsony oldalszám miatt a mellékszereplőknek nem igazán volt lehetősége kiteljesedni. Bár épp erre vannak a tie-inek, nem igaz?

A fentebb említett Venom széria köteteit mindenképp érdemes fellapoznod az Absolute Carnage előtt, valamint a Web of Venom tie-ineket, melyeket a Venom Unleashed című volume-ba gyűjtöttek össze. Ez utóbbit én személy szerint kihagytam, így hiányzott némi kontextus a sztoriból, de közel sem annyi, hogy zavaró legyen. Donny Cates eventje ugyanis szerencsére egyszerű és könnyen követhető, ugyanakkor az egyszerűség nem megy az élvezhetőség rovására. Mindent egybevéve kimondottan olvasóbarát cucc, ami azonnal beszippant, és mire észbe kapsz, már a karakterekkel együtt sodor az ár. 


Az egyetlen dolog, ami tényleg böki a csőrömet, az a cliffhanger befejezés, ami ráadásul eléggé hirtelen szakította meg az események fonalát. Cates sorozatának 4. felvonása, ami a Venom Island címet viseli, egyfajta epilógusa szeretne lenni az eventnek, legalábbis amennyire én tudom, mivel még nem volt szerencsém fellapozni. A valódi folytatásra azonban még várnunk kell pár hónapot: A következő, King in Black című event decemberben indul, melyben maga Knull, a szimbióták istene jön majd el a Földre. Ennek a hírnek a tudatában biztosíthatlak titeket, hogy nem Carnage a legrosszabb dolog, amivel Eddie Brocknak mostanában szembe kell néznie. 

Donny Cates és Ryan Stegman Absolute Carnage képregénye ajánlott olvasmány mindenkinek, aki egyszerre szeretné megkapni a napi szuperhős és borzongás adagját. Ráadásul minden porcikájában megvan az, amiért a páros Venom sorozatát annyira szeretjük. Ne hagyd ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése